Advies over westernrijden

1. Wat is westernrijden?

Westernrijden wordt vaak gezien als de tegenhanger van de Engelse rijstijl. De meeste westernruiters zien het westernrijden niet alleen als een discipline, maar ook als een levensstijl. Dit is de „American way of life“. Deze geldt niet alleen op stal. Wij geven hier een kort overzicht van de oorsprong en de grondbeginselen van het westernrijden. Tevens belichten we de verschillen met de Engelse rijstijl.

meer informatie
westernpaard

uitrusting van de westernruiter: westernhoed en western handschoenen

2. De uitrusting van de westernruiter

Een klassieke outfit voor een westernruiter wordt automatisch geassocieerd met de kledij van cowboys in de VS. Naast de traditionele look hebben vele westernruiters ook een sportief-modeme stijl ontwikkeld. Wat zijn de typische onderdelen van een westernoutfit? En hoe zijn westernruiters gekleed tijdens een wedstrijd? Wij laten u kennismaken met de westernuitrusting en beantwoorden de belangrijkste vragen over deze kleding.

meer informatie

3. De uitrusting van het westernpaard

ledere rijstijl heeft zijn eigen speciale kenmerken en uitrusting. De uitrusting van een westernpaard is – net als de uitrusting van de ruiter – beïnvloed door de rijkleding van cowboys. Van het westernzadel, het hoofdstel, tot de populaire geknoopte halsters, wij geven informatie over welke uitrusting nodig is bij het westerntrijden.

meer informatie

De uitrusting van het westernpaard