Onderhoudsinstructies voor leer

1. Onderhoud van leer – de basics

Leer is van nature duurzaam en kwalitatief. Om de talrijke voordelen van dit natuurproduct langdurig te ondersteunen, speelt een regelmatige verzorging een belangrijke rol. Er zijn talrijke soorten leer. Het verschil in soort hangt af van de manier waarop het leer bewerkt is. Welke leersoorten verdienen de voorkeur in de ruitersport? Wat zijn de voordelen van glad leer, suède, etc.?

meer informatie
Detailansicht Lederreitstiefel im Steigbügel

2. Waarom is verzorging van het leer zo belangrijk?

Leer is een natuurlijk materiaal. Het bevindt zich dan ook in het hogere prijssegment. De diverse natuurlijke eigenschappen van leer passen goed bij het gebruik in de ruitersport. Tegelijkertijd wordt het materiaal regelmatig op de proef gesteld met bijvoorbeeld vuil en vocht. Waarom is het onderhoud van leer van belang en wat gebeurt er als u teugels, rijlaarzen, zadels, etc. niet op een zorgvuldige manier behandelt? Meer informatie vind je hier.

meer informatie

3. Onderhoud van leer step-by-step

De verzorging van leer is relatief eenvoudig mits je de juiste producten voorhanden hebt. Wij geven je tips over welke middelen het onderhoud van leer vereenvoudigen. Het leer van zadels heeft een andere structuur en worden anders belast dan rijlaarzen. Daarom hebben deze producten verschillende onderhouds-routines. Waar u op kunt letten bij de verzorging van leren schoeisel en paardenaccessoires vindt u hier.

meer informatie