De 10 beste tips voor paardeneigenaars voor de verzorging van hun weide

In het algemeen is het de taak van de stalhouder om de weiden en koppelweiden zo te onderhouden dat ze lang productief blijven. In sommige stallencontracten wordt een deel van het onderhoud van de weiden overgedragen aan de stalhouder, bijvoorbeeld het schoonmaken.

Als stalhouder en paardeigenaar, maar ook als exploitant van een kleine zelfvoorzienende stal, kun je een aantal dingen doen om de kwaliteit van jouw weide te verbeteren. Wij geven 10 beste tips voor het onderhoud van weide die elke paardeneigenaar kan uitvoeren, zelfs zonder zwaar materiaal.

Paard staat op een onverzorgde paddock met veel dok

1. Regelmatig de paddock dweilen.

2. Weiden regelmatig controleren op giftige planten en deze verwijderen.

3. In the herfst gevallen fruit, eikels, kastanjes en esdoornzaden afruimen.

4. Afval verzamelen, vooral van paddocks in de buurt van wegen en voetpaden.

5. De paardenweide vrijmaken van sherpe voorwerpen (resten van de constructie van omheiningen, vergeten isolatoren, enz.).

6. De elektrische bedrading op broosheid controleren en eventuele gebroken onderdelen (laten) vervangen.

7. Elektrische afrasteringen niet laten ingroeien: met een bosmaaier losmaaien.

8. De stroom dagelijks controleren: De beste manier om dit te dien is de poortstrengen korte tijd op de grond te leggen en te wachten op een krakend geluid. Indien dit niet hoorbaar is, moet de stroomloop nader worden gecontroleerd.

9. Stilstaand water, vijvers en plassen veilig afschermen: de zachte bodem kan door paardenhoeven worden vernield, en stilstaand water houdt het risico in van giftige blauwalg.

10. Regelmatig controleren of het drinkwater schoon is.

10 tips voor de verzorging van paddocks