Onderhoudstips voor paardendekens

Paard dat een zweetdeken draagt

1. Type paardendekens en hun kenmerken 

Om te voldoen aan de verschillende doeleinden, hebben paarden meestal meerdere dekens – van regendeken, staldeken tot zweetdeken. Ieder type paardendeken heeft een andere manier van onderhoud temeer als het materiaal van de deken verschillend is. Hier krijg je een overzicht van de verschillende soorten paardendekens en belangrijke onderhoudstips.

meer informatie

2. Waarom is de verzorging van paardendekens zo belangrijk?

Ruiters investeren vaak in goede paardendekens. Bij deze lange termijn investering hoort een duurzame verzorging. Het advies is: hoe meer kwalitatieve kenmerken een deken heeft, des te belangrijker is de verzorging. Overigens, wat gebeurt er eigenlijk als paardendekens niet regelmatig worden onderhouden of als het onderhoud niet aangepast is aan het type deken? Wij informeren u hoe je vergissingen kunt vermijden bij het wassen van dekens.

meer informatie
Paard met zweetdeken
Vrouw die een paardendeken wast

3. Onderhoudstips voor paardendekens step-by-step

Wat heb ik nodig om mijn deken te onderhouden? Kan ik paardendekens in mijn wasmachine wassen? Wat kan ik doen om de eigenschappen van mijn paardendeken te behouden? In onze rubriek over het onderhoud van paardendekens vind je alle belangrijke informatie – van de benodigdheden, de mogelijkheden om een paardendeken te wassen, tot een zachte nabehandeling én het opbergen.

meer informatie