Advies over Vliegenbescherming

vlieg

1. Een beetje insectenkunde voor paardenbezitters

Wij stellen vijf insecten voor die onze paarden het leven bijzonder moeilijk maken in de zomer. Waar is hun natuurlijke habitat, kunnen ze bijten en hoe kunnen we ze bestrijden? Waarom kriebelmuggen zomereczeem (SME) veroorzaken en welke beschermende maatregelen er tegen de verraderlijke teken kunnen worden genomen, wordt hier uitgelegd.

meer informatie

2. Waarom is bescherming tegen vliegen zo belangrijk voor het paard?

Paarden hebben verschillende mogelijkheden om zichzelf tegen het ongedierte te beschermen. Tijdens het insectenseizoen is dit zelfbeschermingsmechanisme echter niet voldoende, vooral niet voor paarden met allergieën. Temeer ook omdat het naar de paddock geduld met zich meebrengt. Daarom is het verstandig om … in de zomer actief bezig te zijn met het thema vliegenbescherming en zodoende het paard te ondersteunen in de strijd tegen lastige insecten. Waarom? Dat leggen wij hier uit.

meer informatie
Paard met vliegendek
Vliegensprays en verzorging

3. Vliegenbescherming voor het paard – welke middeltjes helpen?

Er zijn talloze manieren om het paard tegen insecten te beschermen. Idealiter worden meerdere beschermende-maatregelen gecombineerd. Welke middelen en manieren er zijn en hoe een optimaal vliegenbeschermings-plan voor het paard uitziet? Daartoe geven wij hier meer informatie.

meer informatie

4. Hoe kunnen ruiters zich doeltreffend tegen insecten beschermen?

Ruiters zijn veel buiten – dit geldt vooral voor de warme zomermaanden, wanneer insecten bijzonder actief zijn. Opdat de bloedzuigers het verblijf in de stal en de ritten te paard niet in de weg zitten, geven wij tips voor een ontspannen zomer met het paard. Kom meer te weten over beschermende maatregelen op lange termijn in de vorm van vaccinaties of een hyposensibilisatiekuur. We geven een aantal tips waarmee je insecten op afstand houdt. En we leggen stap voor stap uit wat er kan gedaan worden als je toch gestoken wordt.

meer informatie
Vrouw besproeit zichzelf met vliegenspray
dazen- en wespenval

5. Bescherming tegen vliegen op stal

Op stal kunt je een paar acties ondememen om het aantal insecten tot een minimum te beperken. Wanneer voelen vliegen, muggen, etc. zich op stal, niet thuis? En wat heeft dat met spinnen en vleermuizen te maken? Wij tonen praktische vallen waarmee je het ongedierte gegarandeerd vangt.

meer informatie