Hondengids

1. Met de juiste basisuitrusting op weg naar je eigen hond

Wie voor het eerst een hond neemt, weet misschien niet wat hij hiervoor allemaal nodig heeft.

Wij hebben daarom een checklist met de belangrijkste basisuitrusting voor de hond samengesteld, zodat je weet wat je allemaal nodig hebt voor een perfecte verzorging van je hond.

Meer informatie
Rennende hond
Zittende hond met nylon riem

2. De juiste uitrusting voor het uitlaten

Je moet zeker een tot twee uitgebreide wandelingen per dag inplannen. Hoe lang en intensief deze wandelingen zijn, hangt sterk af van de hond in kwestie. Om ervoor te zorgen dat de wandeling zowel voor de hond als de eigenaar veilig is en ze allebei kunnen genieten, informeren we je in deze gids over de benodigde uitrusting voor de uitlaatronde.

Meer informatie

3. Gezonde voeding voor honden: de basics voor het voeren van honden

Een op de behoeften van de hond afgestemd en gezonde voeding is een complex thema dat eventueel per hond moet worden bekeken.

Deze gids bevat de basics voor het voeren en informeert je waarom extra voer, kauwartikelen, snacks en de plek waar de hond eet zo belangrijk zijn.

Meer informatie
Hond staat boven voerbak en likt zijn bek met plezier af
Spelende honden

4. Welk hondenspeelgoed is het beste voor mijn hond?

Honden hebben een aangeboren speelbehoefte die per hond verschillend groot is. Naast het spelen met soortgenoten kan hondenspeelgoed voor afwisseling zorgen, wandelingen en de trainingssessies leuker maken en voor mentale balans zorgen.

Wij presenteren het belangrijkste hondenspeelgoed voor je hond.

Meer informatie

5. Met het juiste hondenbed voor een verkwikkende slaap zorgen

Honden hebben veel behoefte aan rust en hebben deze ook nodig om evenwichtig en gezond te blijven. Om ervoor te zorgen dat je hond goed kan slapen, heb je een geschikt hondenbed op een rustige plek nodig.

Wij laten in 4 stappen zien hoe je het perfecte hondenbed voor je hond kunt vinden.

Meer informatie
Hond slaapt in een hondenbed
Hond wordt geaaid met een handschoen-kam

6. Hondenverzorging: tips voor een optimaal verzorgde hond

Een adequate hondenverzorging levert een essentiële bijdrage aan de gezondheid van je hond. Hierdoor kunnen wonden en eventuele ontstekingen vroegtijdig worden herkend. Naast de verzorging van de oren, ogen, poten en tanden, hoort hier ook een aan het vachttype van de hond aangepaste vachtverzorging bij.

Deze gids biedt dan ook nuttige kennis en tips voor de hondenverzorging.

Meer informatie