Leidraad voor hulpteugels

Driehoeksteugels

1. Hulpteugels voor paarden: Welke soorten zijn er en welk effect hebben ze?

Al tijdens de paardrijles komen paardrijleerlingen met het gebruik van bijzetteugels, driehoeksteugels en slofteugels in aanraking. De meeste beginnende ruiters snappen echter nog niet hoe deze werken en nuttig kunnen worden ingezet. In deze leidraad geven wij een overzicht van de belangrijkste hulpteugels, hun werking en de toepassingsmogelijkheden.

meer informatie

2. Kansen en risico’s van hulpteugels

Hulpteugels worden veelal kritisch bekeken en verdelen de paardenwereld in twee kampen. Er bestaat namelijk een dunne lijn tussen een correct en verkeerd gebruik. In deze leidraad willen wij deze vooroordelen doorbreken door juist naar de kansen te kijken die de inzet van hulpteugels biedt. Wij zullen de risico’s echter ook niet uit het oog verliezen.

meer informatie
Driehoeksteugels
Voltigepaard

3. Hulpteugels op de juiste manier inzetten

Hulpteugels zijn een hulpmiddel tijdens de paardentraining. Ze moeten ook als zodanig worden beschouwd – en niet als een sleutel tot succes. Als je de volgende richtlijnen voor de toepassing van hulpteugels opvolgt, kunnen ze als korte, doelgerichte maatregel een verrijking voor de training zijn.

meer informatie

4. FAQ over hulpteugels

In welke situaties zijn hulpteugels eigenlijk niet zinvol? Kan ik hulpteugels in het terrein gebruiken? En kan ik met hulpteugels voorkomen dat mijn paard bokt of steigert?

In onze FAQ over hulpteugels beantwoorden wij de meest gestelde vragen over bijzetteugels, driehoeksteugels & co.

meer informatie
Driehoeksteugels