4.5 / 5   213 Beoordelingen
klant worden
Terug Startpagina » Service» Veilig inkopen & privacy

Privacy Statement

1. Inleiding

Het is ons - Kramer Paardensport BVBA , hierna "Kramer Paardensport", "wij", "ons" of "onze" genoemd - een persoonlijke zorg dat u zich als klant en bezoeker van onze online winkel in goede handen voelt. Dit omvat ook de zorgvuldige omgang met uw persoonlijke gegevens, hierna "gegevens" genoemd, die wij waarborgen door ons te houden aan de wettelijke bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, hierna "AVG" genoemd. In ons privacybeleid leggen we uit welke gegevens we verzamelen en voor welk doel ze worden gebruikt. Bovendien vindt u hier meer informatie over welke rechten u als betrokkene heeft en hoe u uw persoonlijke gegevens kunt bekijken, wijzigen of verwijderen.

2. Verantwoordelijke partij

Verantwoordelijke partij voor het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonlijke gegevens met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming en andere bepalingen inzake gegevensbescherming is:

Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken

Bedrijfsleider Frank Schmeckenbecher
Ondernemerskamer: 0553.777.750
BTW: BE 0553.777.750

E-mail: info@kramer.be
Telefoonnummer: 070 661 151*
Fax: 070 661 153
Website: www.kramer.nl

*Tarief volgens operator - max. € 0,30/minuut

3. Gegevensbeschermingsfunctionaris van het concern

De door Krämer Pferdesport aangestelde persoon voor gegevensbescherming volgens Hoofdstuk 4, artikel 37 - 39 AVG, is beschikbaar voor u per post, telefoon of e-mail met duidelijke identificatie van uw persoon voor informatie, opmerkingen en klachten over gegevensbeschermingsaangelegenheden:

Julia Marten
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken

E-mail: privacy@kramer.be

4. Verzameling, verwerking en gebruik van persoonlijke gegevens

4.1. Wat zijn persoonsgegevens?

Met persoonsgegevens bedoelt men alle informatie die een directe identificatie van een persoon mogelijk maakt. Deze omvatten onder andere naam, adres of geboortedatum, evenals betalingsinformatie of contactgegevens zoals telefoonnummer of e-mailadres of zelfs het IP-adres dat is toegewezen aan uw apparaat waarmee u de online winkel van Kramer Paardensport bezoekt.

4.2. Welke persoonsgegevens worden verzameld?

U kunt alle pagina's van onze online winkel bezoeken zonder dat u persoonsgegevens hoeft te verstrekken.
Wanneer u onze pagina's bezoekt, verzendt uw computer of mobiele apparaat automatisch gegevens naar ons. Deze gegevens zijn onder meer nodig voor de toelevering van onze online winkel. Onder punt 4.3.2. vindt u meer informatie over het bereik, de verwerking en het gebruik van deze gegevens.
Persoonsgegevens worden alleen door ons verzameld als u deze vrijwillig aan ons verstrekt, bijvoorbeeld door een klantaccount aan te maken, een bestelling te plaatsen, zich te abonneren op onze nieuwsbrief, een catalogus te bestellen of contact op te nemen met onze klantenservice (via contactformulier, adreswijzigingsformulier of per e-mail).

4.3. Hoe worden persoonsgegevens door ons gebruikt?

4.3.1. Juridische basis voor de verwerking van persoonsgegevens

Voor zover wij voor verwerkingen van persoonsgegevens toestemming van u verkrijgen, dient Art. 6 par. 1 lit. a AVG als de wettelijke basis voor de verwerking van persoonsgegevens.
Bij de verwerking van persoonsgegevens die noodzakelijk zijn om een contract te vervullen, waarvan u de partij bent, dient Art. 6 par. 1 lit. b AVG als wettelijke basis. Dit geldt ook voor verwerkingshandelingen die nodig zijn om precontractuele acties uit te voeren.
Voor zover de verwerking van persoonsgegevens nodig is om aan een wettelijke verplichting te voldoen waaraan Kramer Paardensport onderworpen is, dient Art. 6 par. 1 lit. c AVG als wettelijke basis.
Is de verwerking vereist voor behoud van een rechtmatig belang van Kramer Paardensport of van een derde partij en wegen uw belangen, grondrechten en vrijheden niet zwaarder dan het eerstgenoemde belang dan dient Art. 6 par. 1 lit. f AVG als wettelijke basis voor verwerking.
Hieronder ziet u welke persoonsgegevens wij in het bijzonder gebruiken voor welke doeleinden.

4.3.2. Bezoeken van de website

Wanneer u onze online winkel bezoekt, verzendt uw computer of mobiele apparaat gegevens. Dit zijn het besturingssysteem van uw apparaat, het type browser waarmee u onze online winkel bezoekt, de informatie vanaf welke pagina u naar onze site bent gekomen, de datum en tijd van toegang, de duur van het verblijf, de toegangsstatus en het land van waaruit U onze site bezoekt. Bij deze records gaat het niet om persoonsgegevens. Verder wordt het IP-adres verzonden wanneer de oproep wordt gedaan, maar het laat geen conclusies toe over personen, omdat er geen opslag van het IP-adres is samen met andere persoonsgegevens. De bovenstaande gegevens zijn alleen voor ons beschikbaar in de vorm van statistieken, zodat identificatie van individuen niet mogelijk is.
De opslag van de bovenstaande gegevens is bedoeld om onze website te kunnen aanbieden. Daarnaast worden de gegevens gebruikt voor website-optimalisatie en technisch beheer van onze online winkel.
Voor deze doeleinden ligt ons belang in gegevensverwerking volgens Art. 6 par. 1 lit. f van de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming, hierna afgekort als AVG.
Technische logs met een IP-adres worden voor max. 6 maanden bewaard voor de mogelijkheid van evaluatie, opsporing of bijstand van de onderzoeksautoriteiten bij criminele activiteiten. Voor gegevensbescherming relevante gebeurtenissen stromen over in centrale databeveiligingslogbestanden, die maximaal een jaar worden bewaard.
Aangezien het verzamelen en verwerken van de bovenstaande gegevens zorgt voor de levering van de website, is er geen mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de verwerking.

4.3.3. Registratie klantaccount

Bij Kramer Paardensport heeft u de mogelijkheid om een persoonlijk en met een wachtwoord beveiligd klantaccount aan te maken, met vermelding van persoonsgegevens. Met een klantaccount willen we de winkelervaring bij Kramer Paardensport gemakkelijker maken. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om uw bestelgeschiedenis en uw persoonsgegevens op elk gewenst moment te bekijken en, indien nodig, onafhankelijk van elkaar te wijzigen zonder onze klantenservice hierbij te betrekken.
De volgende persoonlijke gegevens worden geregistreerd voor de registratie:
  • Aanhef
  • Voornaam en achternaam
  • Adressering
  • Land
  • E-mailadres
De invoer van verdere gegevens in het registratieformulier, zoals bijv. titel, district of telefoonnummer is optioneel.

Door registratie gaat u ermee akkoord dat Kramer Paardensport uw persoonlijke gegevens gebruikt om u te voorzien van de volgende diensten:
  • onafhankelijk beheer van uw klantgegevens (betaalmethoden, leveringsadressen, toegangsgegevens)
  • eenvoudige orderverwerking via vooraf ingevulde formulieren
  • maken en bewerken van boodschappenlijstjes
  • winkelwagentjes opslaan en bewerken
  • maken en bewerken van een wensenlijst die per e-mail naar vrienden kan worden verzonden
Het registreren en het daarmee verbonden invoeren van uw persoonlijke gegevens is vrijwillig, voor zover het vanuit uw kant niet de bedoeling is om een koopovereenkomst met Kramer Paardensport te sluiten.
De wettelijke basis voor de verwerking van de gegevens is in de aanwezigheid van een toestemming Art. 6 par. 1 lit. a AVG.
Om misbruik te voorkomen, vragen wij u om uw toegangsgegevens geheim te houden. Kramer Paardensport aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het gebruik van uw account door onbevoegde derden.
Het klantaccount blijft zo lang bestaan als u als klant wenst.
Natuurlijk hebt u altijd de mogelijkheid om uw registratie ongedaan te maken en uw persoonlijke gegevens te verwijderen, op voorwaarde dat ze niet langer nodig zijn door ons om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld uitvoering van een koopovereenkomst en klachtprocessen binnen de garantieperiode) of geen wettelijke bewaartermijnen voor Kramer Paardensport bestaan.
Neem contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming om uw klantaccount
per e-mail te ontbinden via privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

met duidelijke identificatie van uw persoon.

4.3.4. Bestellen bij Kramer Paardensport

Als u iets bestelt in onze online winkel, sluit u een koopovereenkomst met Kramer Paardensport. Om dit contract tot uw volle tevredenheid te kunnen vervullen, hebben wij de volgende informatie nodig, die u in het formulier in het winkelwagentje invoert:
  • Aanhef
  • Voornaam en achternaam
  • Adressering
  • Land
  • E-mailadres
  • Evt. afwijkend levereringsadres
  • betalingsinformatie (bijvoorbeeld creditcardgegevens)
De invoer van uw gegevens bij het bestellen via onze online winkel heeft de volgende doelen:
  • Naam, factuur- en afleveradres
    We hebben deze informatie nodig om uw bestelling te verwerken. Uw adresgegevens worden ook doorgestuurd naar DHL voor de juiste aflevering van uw bestelling. Verdere informatie over onze verzendserviceprovider is te vinden onder punt 5.6.
  • E-mailadres
    We zullen uw e-mailadres verzamelen, zodat we de ontvangst van uw bestelling en verzending van uw bestelling kunnen bevestigen. Bovendien behouden we ons het recht voor om per e-mail contact met u op te nemen als we vragen over uw bestelling hebben. Bovendien, in het geval van een retour ontvangt u een automatische retourbevestiging en een betalingsherinnering/betalingsverzoek, mocht u uw betaling nog niet hebben voldaan/besloten hebben om vooruit te betalen. U kunt er zeker van zijn dat we uw e-mailadres alleen gebruiken om contact met u op te nemen over uw bestelling, tenzij u zich op de Krämer-nieuwsbrief hebt geabonneerd.
  • Betalingsinformatie (bijv. creditcardinformatie)
    Om uw bestelling en uw betaling te verwerken, worden uw creditcardgegevens (type creditcard, kaarthouder, kaartnummer, geldigheid van de kaart) gevraagd voor de creditcardbetalingsmethode. Deze worden doorgestuurd naar onze betalingsdienstaanbieder die uw creditcard belast. Meer informatie over onze betalingsdienstaanbieder, die de creditcardbetalingen overneemt, is te vinden onder punt 5.3.
Door het indienen van uw bestelling gaat u ermee akkoord dat Kramer Paardensport uw persoonlijke gegevens gebruikt om uw bestelling correct te verwerken en op te slaan om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld de behandeling van de klachtenprocedures bepaald door de wettelijke garantie) en de wettelijke bewaartermijnen.
De wettelijke basis voor de verwerking van persoonsgegevens die worden verzameld met het oog op de uitvoering van een overeenkomst, is Art. 6, par. 1, lit. b AVG.
De gegevens worden na 10 jaar automatisch verwijderd, zodra het niet langer nodig is om deze te onderhouden in overeenstemming met de wettelijke bewaarplicht. Een vroege blokkering en anonimisering van uw gegevens is mogelijk als de gegevens niet meer nodig zijn om te voldoen aan wettelijke of contractuele verplichtingen.
Als u wilt dat uw klantgegevens bij ons worden verwijderd, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

met duidelijke identificatie van uw persoon.

4.3.5. Vragen via de klantenservice

Als u vragen, verzoeken of suggesties heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, die bereikbaar is via de volgende communicatiekanalen:
  • telefonisch op 070 661 151 (Tarief volgens operator - max. € 0,30/minuut)
  • per e-mail naar info@kramer.be
  • Via het contactformulier in de online winkel
  • Via het adreswijzigingsformulier in de online winkel
  • Per fax op 070 661 153
  • per post
Opdat onze klantenservice medewerkers precies op uw verzoek kunnen reageren en uw identiteit kunnen verifiëren door middel van de ingevoerde contactgegevens voor het verstrekken van informatie over klant-account-gerelateerde informatie, worden persoonlijke gegevens verzameld en opgeslagen bij contact met de klantenservice.
Dit zijn in het geval van onze contactformulieren aangeboden in de online shop:
  • Klantnummer
  • Aanhef
  • Voornaam en achternaam
  • Adressering
  • Land
  • Contactgegevens (e-mail, optioneel telefoonnummer)
  • Inhoud van uw aanvraag
Als u het contactformulier in de online shop gebruikt, moet u akkoord gaan met de verwerking van uw persoonlijke gegevens voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens.
De persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw verzoek te verwerken en om uw identiteit te verifiëren in het geval van verzoeken om informatie over uw klantaccount (gegevensafstemming). Als u contact met ons opneemt via de andere bovengenoemde communicatiekanalen, worden de gegevens die u ons hebt verstrekt verzameld en opgeslagen. We willen u er echter op wijzen dat, afhankelijk van uw verzoek, wij u mogelijk nadere gegevens met terugwerkende kracht vragen, als het nodig is om uw verzoek te verwerken of als verificatie van uw identiteit voor het verstrekken van informatie noodzakelijk is. Een overdracht aan derden vindt niet plaats, tenzij het een orderacceptatie of een catalogusorder betreft, in welk geval de persoonlijke gegevens als in 4.3.4. en in 4.3.6. beschreven aan onze serviceproviders worden doorgegeven om aan uw verzoek te voldoen.
De wettelijke basis voor de gegevensverwerking is in de aanwezigheid van een toestemming door het contactformulier Artikel 6 par..1 lit. a AVG.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van gegevens die worden verzonden via andere communicatiemiddelen (bijvoorbeeld e-mail) is Art. 6 par. 1 lit. f AVG. Als uw contact gericht is op het afsluiten van een koopcontract, dan is een aanvullende wettelijke basis voor de verwerking van persoonsgegevens artikel 6 par. 1 lit. b AVG.
Op grond van de wettelijke bewaarverplichtingen voor detailhandelaren worden de persoonlijke gegevens die via de klantenservice zijn verzameld en andere klantcontactinformatie gedurende een periode van 10 jaar bewaard en vervolgens automatisch verwijderd.
Alle persoonlijke gegevens die worden verzameld als onderdeel van contact opnemen met de klantenservice van Kramer Paardensport, worden op verzoek verwijderd, op voorwaarde dat er geen wettelijke bewaarplicht is.
Als u bezwaar wilt maken tegen het gebruik en de verwerking van uw gegevens, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

met duidelijke identificatie van uw persoon.

4.3.6. Reclamedoeleinden

De reclame-acties van Kramer Paardensport worden in principe uitgevoerd via twee communicatiekanalen:
  • Verzenden van nieuwsbrieven per e-mail
  • Verzending van reclame via post (catalogi, ansichtkaart-mailings)
Hieronder informeren wij u over het verzamelen, gebruiken en verwerken van persoonlijke gegevens via de advertentiekanalen die worden gebruikt door Kramer Paardensport.

4.3.6.1. Nieuwsbrieven

Via onze online shop heeft u de mogelijkheid om u te abonneren op onze gratis nieuwsbrief via het menu-item "Nieuwsbrief".
U wordt gevraagd om de volgende informatie over uzelf in het verstrekte formulier te verstrekken:
  • E-mailadres
  • Aanhef
  • Voornaam en achternaam
Het e-mailadres is vereist om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief wordt bezorgd op het gewenste e-mailadres. De aanhef en uw volledige naam worden uitsluitend opgenomen om een gepersonaliseerde benadering in de nieuwsbrief mogelijk te maken. Als u al een geregistreerde klant bent van Kramer Paardensport, kunnen we ook gegevens uit uw winkelwagentje verwerken om u een gepersonaliseerde nieuwsbrief te bezorgen in samenwerking met onze webanalyseservice econda. Meer informatie over onze gepersonaliseerde nieuwsbrieven is te vinden onder punt 7.1.
Wettelijke basis voor de verwerking van de gegevens na registratie voor de nieuwsbrief is in aanwezigheid van een toestemming Artikel 6 par. 1 lit. a AVG.
De wettelijke basis voor de verzending van een dynamische nieuwsbrief inclusief de producten die zijn opgeslagen in uw winkelwagentje en de verwerking van uw persoonlijke gegevens is artikel 6 par. 1 lit. f AVG, inclusief overweging 47 AVG.
Voor de bevestiging van het abonnement op de nieuwsbrief gebruiken we de opt-in-procedure,dat betekent dat we alleen onze nieuwsbrieven naar u zullen verzenden als u akkoord gaat met het selectievakje in het formulier dat u op de nieuwsbrief wilt abonneren en met de gerelateerde verzameling, gebruik en verwerking van uw persoonlijke gegevens. In ons nieuwsbriefformulier wordt het proces ondersteund door de zogenaamde double opt-in-methode, dat betekent dat u ook een e-mail ontvangt met een kennisgeving waarin u wordt gevraagd om het abonnement te bevestigen door op de link in het abonnement te klikken.
De persoonlijke gegevens die we verzamelen als onderdeel van een nieuwsbriefabonnement, worden gedurende de gehele abonnementsperiode opgeslagen. Uw gegevens zullen niet langer worden gebruikt en verwerkt met het doel de nieuwsbrief te verzenden zodra het abonnement niet meer geldig is en u zich afmeldt voor de nieuwsbrief. Als er geen wettelijke opslagvereisten zijn, verwijderen we uw gegevens uit denieuwsbriefprotocollen.
Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief, heeft u op elk moment verschillende mogelijkheden om dit te doen:
  • Menu-item "Nieuwsbrief"
    Klik op het menu-item Nieuwsbrief in onze online winkel en voer in het veld E-mailadres het e-mailadres in waarmee u de nieuwsbrief hebt ontvangen. Selecteer de optie "Abonnement op de nieuwsbrief opzeggen" en verzend het formulier. U ontvangt binnenkort een e-mail met een bevestigingslink. Klik hier om uw e-mailadres te verzenden via de mailinglijst van de nieuwsbrief.
  • Klantenservice
    Wij verwerken uw verzoek graag persoonlijk. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via de onder 4.3.5. vermelde communicatiekanalen.
  • Nieuwsbrief uitschrijving in de nieuwsbrief
    In elke nieuwsbrief van Kramer Paardensport is er een link om u af te melden in het voettekstgedeelte, die u kunt gebruiken om het abonnement op de nieuwsbrief op elk moment te annuleren. Klik op de link en u wordt afgemeld voor de nieuwsbrief.

4.3.6.2. Postreclame

We informeren onze bestaande klanten regelmatig over interessante promoties, evenementen en nieuws in de vorm van reclame via de post.
De volgende persoonlijke gegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt:
  • Voornaam en achternaam
  • Adressering
Het doel van het verzenden van postadvertenties is om onze bestaande klanten te informeren over nieuws en aankomende evenementen die mogelijk van belang kunnen zijn voor onze klanten, bijvoorbeeld om financiële besparingen aan te bieden in de vorm van scherp geprijsde promoties.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens met het oog op postreclame is artikel 6, par. 1, lit. f AVG, inclusief overweging 47 AVG.
De verzending van postadvertenties en dus ook de verwerking en het gebruik van uw persoonlijke gegevens in deze context vindt niet meer plaats zodra u een bezwaarschrift indient. De gegevens worden opgeslagen om te voldoen aan de wettelijke bewaartermijnen. Na deze periode worden de gegevens automatisch verwijderd.
Als u geen postadvertenties meer wenst te ontvangen, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

met duidelijke identificatie van uw persoon.

4.3.7. Promotionele prijsvragen

Als u deelneemt aan prijsvragen die Kramer Paardensport uitvoert, dan verzoeken wij u vriendelijk om ons uw persoonlijke gegevens te verstrekken. Afhankelijk van de prijsvraag kunnen dit de volgende gegevens zijn:
  • Voornaam en achternaam
  • Adressering
  • Contactgegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer)
Raadpleeg het respectieve privacybeleid voor de voorwaarden voor deelname van de betreffende prijsvraag.

4.3.8. Sollicitaties

Bent u geïnteresseerd in een vacature bij ons en wilt u uw sollicitatiedocumenten indienen? Kramer Paardensport ontvangt bij voorkeur sollicitaties per e-mail of per post naar de contactadressen die in de vacature zijn gespecificeerd.
De omgang met en verwerking van uw persoonlijke gegevens die aan ons worden verstrekt, vindt plaats in overeenstemming met de AVG.
De hoeveelheid persoonlijke gegevens die u verstrekt hangt van u af, meestal zijn dit:
  • Persoonlijke gegevens (voornaam, achternaam, geboortedatum, adres)
  • Contactgegevens (telefoonnummer, gsm-nummer, e-mailadres, postadres)
  • Gegevens over uw opleiding (schoolrapporten, beroepsopleiding, diploma's en gerelateerd bewijs)
  • Gegevens over uw professionele loopbaan (vorige werkgevers, getuigschriften)
  • verdere kwalificaties
  • Sollicitatiefoto
  • Informatie over salariswensen
  • Sollicitatiebrieven
De verwerking, het gebruik en de opslag van uw sollicitatiegegevens vindt uitsluitend plaats met het oog op het sollicitatieproces voor de geadverteerde functie. Een overdracht aan derden vindt niet plaats. Uw gegevens worden alleen genoteerd door personen die betrokken zijn bij de sollicitatieprocedure. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw ingediende gegevens te handhaven.
De wettelijke basis voor de verwerking, het gebruik en de opslag van uw sollicitatiegegevens is artikel 6 par. 1 lit. f AVG.
Na het voltooien van het sollicitatieproces worden uw persoonlijke gegevens na 3 maanden verwijderd. Als uw aanvraag succesvol is en resulteert in een baan, wordt uw ingediende aanvraag voor administratieve doeleinden bewaard voor de duur van uw dienstverband.
U hebt het recht om op elk gewenst moment informatie over de bij ons opgeslagen gegevens op te vragen We informeren u graag over de verwerking, het gebruik, de opslag en het doel van de verwerking. U hebt de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw gegevens voor de bovengenoemde doeleinden, neem in dit geval contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming
per e-mail te ontbinden naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming


4.3.9. Commentaarfunctie in de Kramer Blog

In ons Krämer-blog bieden we onze klanten de mogelijkheid om via het commentaarveld in contact te komen met onze bloggers en andere klanten. Het gebruik van de commentaarfunctie is vrijwillig. Om de commentaarfunctie te gebruiken, wordt u gevraagd om de volgende informatie te verstrekken:
  • Commentaar
  • Naam (naar keuze een nickname)
  • E-mailadres
Als u de commentaarfunctie wilt gebruiken, vinkt u het selectievakje aan en gaat u ermee akkoord dat uw verzamelde gegevens worden gebruikt en verwerkt om uw commentaar op de website weer te geven. De gegevens worden uitsluitend voor dit doel gebruikt.
De wettelijke basis voor het gebruik en de verwerking van uw persoonlijke gegevens in verband met de commentaarfunctie van onze blog is artikel 6 par. 1 lit. a AVG.
Om de interactie van onze klanten in de blog duurzaam te maken, wordt een verwijdering van de commentaren niet voorzien, tenzij u de verwijdering van uw opmerking wilt. Neem contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming om te voldoen aan uw verzoek om verwijdering
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

5. Overdracht van persoonlijke gegevens aan dienstverleners

Een overdracht van persoonlijke gegevens aan niet-geautoriseerde derde partijen zal niet van onze kant plaatsvinden. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om uw persoonlijke gegevens door te geven aan onze dienstverleners in opdracht om uw koopcontract te voltooien of om andere verzoeken van uw kant te vervullen, zoals het leveren van postadvertenties. Wij verzekeren u dat we alleen gegevens doorgeven die zijn geoormerkt en dat de dienstverleners in opdracht van Kramer Paardensport deze uitsluitend gebruiken voor de uitvoering van de bestelling die we hebben geplaatst. De overdracht van gegevens vindt plaats in de volgende gevallen:

5.1. Software voor order- en verzendverwerking & levering van de online shop

Voor de administratie en boekhouding van onze klanten gebruiken wij D&G-Versandhaus-System VS/4 van

D&G-Software GmbH
Im Ermlisgrund 6
76337 Waldbronn-Reichenbach
- hierna afgekort als D&G -

Met behulp van deze software verwerken en bewaren wij informatie die aan ons wordt doorgegeven via onze online winkel of via andere communicatiekanalen van onze klantenservice. Dit omvat de volgende gegevenscategorieën:
  • Persoonstamgegevens (voor- en achternaam, adres, geboortedatum)
  • Klantaccount en verkoopgegevens klant
  • Betalingsinformatie
  • Contacthistorie (telefoon, e-mail)
  • Contract stamdata
  • Klantgeschiedenis (bijvoorbeeld datum van laatste aankoop, laatste herinnering, totale opbrengst, totale saldo)
  • als u op rekening koopt: Informatie verstrekt door kredietinformatiebureaus (score, kredietwaardigheid)
De werking en levering van de online winkel van Kramer Paardensport wordt uitgevoerd door een onderaannemer van D&G:

Websale AG
Gutenstetter Str. 2
D-90449 Nürnberg.

Zowel Kramer Paardensport als D&G en de gecontracteerde onderaannemer Websale AG hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de beveiliging van persoonlijke gegevens te waarborgen in overeenstemming met artikel 32-36 AVG.
Alle gegevens die u in de online winkel invoert, worden door de verwerker D&G en de gecontracteerde onderaannemers doorgestuurd naar Kramer Paardensport. De gegevens worden verwerkt volgens het ordertype.
Deze omvatten:
  • Totstandkoming van het koopcontract bij het bestellen in de online shop
  • Een klantaccount aanmaken bij registratie
  • Aangaan en beëindiging van het abonnement op de nieuwsbrief
  • Overdracht van de inhoud van de contactformulieren
  • Catalogusbestellingen
De wettelijke basis voor de verwerking van uw gegevens met het oog op het voldoen aan een koopovereenkomst is artikel 6, par. 1 lit. b AVG, voor alle andere soorten hierboven genoemde bestellingen wordt een uitdrukkelijke toestemming verkregen, aldus artikel 6, par. 1 lit. a AVG als juridische basis.
Alle andere gegevens, die worden verzameld door het enige bezoek van de online winkel zonder gegevensinvoer (zie punt 4.3.2), worden anoniem doorgegeven en niet samen met persoonlijke gegevens opgeslagen, zodat er geen conclusies aan natuurlijke personen kunnen worden getrokken.
Technische logs met een IP-adres worden voor max. 6 maanden bewaard voor de mogelijkheid van evaluatie, opsporing of bijstand van de onderzoeksautoriteiten bij criminele activiteiten. Voor gegevensbescherming relevante gebeurtenissen stromen over in centrale databeveiligingslogbestanden, die maximaal een jaar worden bewaard.
In principe worden alle gegevens die via de online winkel worden verzameld, opgeslagen volgens de wettelijke bewaartermijnen en vervolgens automatisch verwijderd.
Natuurlijk hebt u altijd de mogelijkheid om uw gegevens te laten blokkeren en anonimiseren, zolang de persoonsgegevens niet langer nodig zijn om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen (zoals het voldoen aan het koopcontract) of als er geen wettelijke bewaartermijnen zijn. Om bezwaar te maken, neemt u contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

met duidelijke identificatie van uw persoon.

5.2. Afboekingen creditcard

Als u ervoor kiest om met een creditcard te betalen, wordt uw creditcard gedebiteerd door middel van een PayGate betalingsplatform van

Computop GmbH
Schwarzenbergstrasse 4
D-96050 Bamberg

Computop GmbH, hierna te noemen "Computop", is een softwarefabrikant voor banken en een toonaangevende aanbieder van veilige betalingsdiensten. Als partner van de banksector, ondergaat Computop regelmatig een beveiligingscertificering, zodat u veilig online kunt betalen.
Om met een creditcard te betalen, worden de volgende gegevens verzameld en verzonden naar Computop:
  • Kaarttype (VISA of MasterCard)
  • Naam van de kaarthouder
  • Kaartnummer
  • Kaartbeveiligingscode
  • Geldigheid van creditcard
Om ervoor te zorgen dat u de kaartgegevens niet opnieuw hoeft in te voeren bij de volgende keer dat u een creditcard gebruikt, bieden wij u als extra service om uw creditcardgegevens op te slaan. Om u de best mogelijke beveiliging voor uw creditcardgegevens te bieden, slaan we de gegevens niet zelf op, maar laten we de gegevens versleuteld opslaan bij Computop.
Computop verstrekt ons een uniek pseudo-kaartnummer voor elke creditcard die u gebruikt voor uw gedeponeerde creditcard, dat alleen de laatste 3 cijfers van uw echte creditcardnummer overneemt. Dit stelt ons in staat om bij de volgende betaling de betaling met uw laatste gebruikte creditcard met vermelding van de laatste drie cijfers van uw werkelijke kaartnummer aant te bieden zonder bij ons opslaan van uw echte creditcard of deze bij ons opnieuw moet worden doorgegeven door Computop als onderdeel van het betaalproces. Alleen het controlecijfer dat naar Computop wordt verzonden, wordt door u ingevoerd. Deze aanpak verhoogt de bescherming van uw creditcardinformatie en voldoet aan de vereisten van de PCI DSS-voorschriften, die tijdens het volledige proces bij Computop geheim kunnen worden gehouden. Selecteert u vervolgens de creditcard voor de betaling, dan zenden we alleen het pseudo kaartnummer en het controlegetal in gecodeerde vorm naar Computop en Computop herkent vervolgens uit het pseudo kaartnummer, welk in het systeem opgeslagen creditcardnummer moet worden belast.
Het doel van het aanbieden van creditcardbetalingen via onze serviceprovider Computop verbindt zich ertoe uw persoonlijke informatie en betalingsinformatie te beschermen tegen het hoogste beveiligingsniveau. De wettelijke basis voor de overdracht van uw gegevens aan Computop is daarom artikel 6 par. 1 lit. f AVG.
Als u met een creditcard betaalt, gaat u ermee akkoord dat uw persoonlijke gegevens aan Computop worden doorgegeven. De gegevens worden na een periode van 24 maanden automatisch bij Computop verwijderd.
U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens bij de aankoop per creditcard en de bijbehorende verzending van uw betalingsinformatie naar Computop door contact met ons op te nemen
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming
te sturen.

Houd er rekening mee dat we in dit geval niet langer de betaalmethode per creditcard kunnen aanbieden.

5.3. Beoordelingen

Wanneer u online winkelt, ontvangt u een paar weken na het plaatsen van uw bestelling een link per e-mail, waarmee u vrijwillig uw winkelervaring en de gekochte producten kunt beoordelen.
Om onze klanten de mogelijkheid te bieden om op een neutraal en onafhankelijk platform te stemmen en om onze klanten anonieme klantbeoordelingen en getuigenissen van andere kopers op onze website aan te bieden die nuttig kunnen zijn bij het maken van de aankoopbeslissing, verzenden we de gegevens naar het beoordelingsplatform.

eKomi, Ltd.
Markgrafenstraße 11
D-10969 Berlin

De volgende gegevens worden verzonden naar eKomi, Ltd., hierna "eKomi" genoemd:
  • E-mailadres
  • Voornaam, achternaam
  • Bestelnummer
  • Besteldatum
  • Productkeuze
  • Klanbeoordelingen
  • IP-adres
eKomi verwerkt en gebruikt de gegevens uitsluitend voor de verwerking van waarderingen.
De volgende maatregelen worden door eKomi genomen om klant- of productbeoordelingen te bieden:
  • Genereren van beoordelingen door onafhankelijke beoordelings-e-mails te verzenden
  • Beoordelingen modereren
  • Marketingdiensten
  • Reputatiemanagement
  • Gegevensverzameling, analyse en verwerking
De juridische basis voor het gebruik van uw gegevens in deze context is artikel 6, lid 1, lit. f AVG, rekening houdend met de bovengenoemde verwerkingsgronden.
Om onze klanten een duurzame schat aan klant- en productevaluaties te kunnen bieden, is de verwijdering van de gegevens pas voorzien aan het einde van de orderverwerking tussen Kramer Paardensport en eKomi.
U hebt te allen tijde de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de verwerking van beoordelings-e-mails in de context van uw bestelling door ons de annulering per e-mail te sturen
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

Houd er rekening mee dat in dit geval elke vorm van e-mailmeldingen en dus automatische verzendbevestigingen, enz. wordt opgeheven.

5.4. Verzending van advertenties

Voor de verzending van onze postadvertenties werken we samen met letter shops, die de verwerking van de reclamemailings uitvoeren. Voor gepersonaliseerde klantreclame en orderverwerking worden de volgende gegevens doorgestuurd naar de erkende letter shop:
  • Voornaam en achternaam
  • Aanhef
  • Adressering
De reikwijdte en het doel van de verwerking van persoonsgegevens in het kader van onze mailings voor postadvertenties, verwijzen wij naar het item Postreclame 4.3.6.2.
De overgedragen persoonlijke gegevens worden onmiddellijk na voltooiing van het contract met de respectieve contractant verwijderd.

5.5. Verzendserviceprovider

Bij het verzenden van de bestellingen werken we met de verzendserviceprovider DHL van de

Deutsche Post AG
Charles-de-Gaulle-Str. 20
D-53113 Bonn

Telefoon: +49 (0)228 182-0
impressum.brief@deutschepost.de
- hierna Deutsche Post DHL Group of kort DHL -

samen. Het gebruik van postdiensten is noodzakelijk om het met Kramer Paardensport gesloten verkoopcontract succesvol te voltooien en om uw bestelling met succes af te leveren.
De volgende gegevens worden doorgestuurd naar DHL:
  • Voornaam en achternaam
  • Afleveradres
DHL heeft voornaam, achternaam en afleveradres nodig om een goede bezorging van post te garanderen. Daarom zien we in de overdracht van gegevens aan DHL een legitieme reden in de zin van artikel 6 par. 1 lit. b AVG.
Aangezien de levering van postdiensten geen orderverwerking is in de zin van art. 28 AVG, is bij DHL sprake van een stand-alone verantwoordelijke waarvoor voor de verwerking van de verzend- en de ontvangstadressen, contract en de levering van gegevens nodig is om de met de overeenkomst samenhangende postdienst te volbrengen.
DHL is onderworpen aan speciale verplichtingen inzake gegevensbescherming om het postgeheim te behouden. Het databeschermingsbeheer van de Deutsche Post DHL Group voldoet aan de wettelijke bepalingen van de AVG.
Als onafhankelijk persoon die de leiding heeft, staat de gegevensbeschermingsfunctionaris van Deutsche Post AG tot uw beschikking voor vragen over de verwerking van uw persoonlijke gegevens bij de Deutsche Post DHL Group:

Deutsche Post AG
Functionaris voor gegevensbescherming
Gabriela Krader, LL.M.
D-53250 Bonn

6. Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. In het volgende gedeelte vindt u meer informatie over cookies en het gebruik ervan op de websites van Kramer Paardensport.

6.1. Wat zijn cookies?

Cookies zijn tekstbestanden die zijn opgeslagen in uw internetbrowser of internetbrowser op het betreffende apparaat (pc, tablet, smartphone). Als u een website op internet oproept, kunnen cookies worden opgeslagen. Cookies bevatten tekstbestanden met karakteristieke tekenreeksen die een duidelijke identificatie van de browser mogelijk maken bij het opnieuw openen van de website.
Er zijn in principe twee verschillende soorten cookies:
  • Session cookies
    Deze worden verwijderd zodra de browser wordt gesloten en zijn dus alleen van toepassing op een browsersessie - ook wel een sessie genoemd. Ze worden in de meeste gevallen om puur technische redenen gebruikt, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de winkelwagenfunctie op meerdere pagina's beschikbaar voor u is en om de producten tijdens het winkelen in de winkelwagen te plaatsen.
  • Permanente cookies
    Permanente cookies worden voor een langere periode op uw harde schijf opgeslagen om het gebruik van onze site op de lange termijn te vergemakkelijken. Met permanente cookies onthoudt uw browser de producten die u enkele dagen of zelfs weken in uw winkelwagentje hebt gestopt, zodat u kunt blijven winkelen waar u was gebleven. Permanente cookies hebben een automatische vervaldatum die kan variëren van enkele dagen tot meerdere jaren en die vooraf is gedefinieerd.

6.2. Waar gebruiken we cookies voor?

Cookies worden gebruikt om uw bezoek aan onze online winkel zo gemakkelijk mogelijk te maken. Om technische redenen vereisen sommige functies van onze online winkel dat de aanroepende browser moet worden geïdentificeerd, zelfs na een pagina-wissel.
Om de functies van onze online winkel te garanderen, gebruiken we de volgende Cookies:
  • Winkelbeheercookies
    Wanneer u onze online winkel bezoekt, worden winkelbeheercookies ingesteld, onder andere de secure cookie die de privacyrelevante inhoud van de winkel beveiligt in de SSL-modus. De winkelbeheercookies verdwijnen automatisch na het sluiten van de browser.
  • Detectie van cookie-ondersteuning Wanneer u onze online winkel aanroept, controleert de website of uw browser cookies accepteert. Deze cookie heeft een levensduur van 2 jaar, tenzij deze voortijdig wordt verwijderd via uw browserinstellingen.
  • Winkelwagenfunctie
    Om u de inhoud van uw winkelwagentje duurzaam te kunnen aanbieden gedurende meerdere bezoeken, wordt de informatie opgeslagen via een cookie. Deze cookies hebben een levensduur van 30 dagen.
  • Welkom terug functie
    Met deze functie ontvangt u een welkomstbericht als geregistreerde klant zodra u onze online winkel bezoekt. Dit gebeurt onmiddellijk wanneer u de winkel aanroept, zelfs voordat u zich aanmeldt.
  • Redirect informatie
    Deze cookie wordt ingesteld wanneer een product of categorie niet meer beschikbaar is in onze online winkel en u wordt omgeleid naar de volgende hogere categorie of startpagina. In deze cookie wordt de informatie opgeslagen, dat de opgeroepen pagina niet langer bestaat en wordt deze bij de volgende vervolgoproep verwijderd. Als er geen vervolgoproep plaatsvindt, wordt de cookie uiterlijk na 30 dagen verwijderd.
Daarnaast gebruiken we ook cookies die een analyse van het surfgedrag van onze bezoekers mogelijk maken.

Op deze manier kunnen de volgende gegevens worden verzonden:
  • Aantal paginaweergaven
  • Bekeken producten en categorieën
  • Duur van het verblijf in de winkel
  • Zoekactiviteiten
  • Informatie over het gebruikte apparaat (apparaattype, besturingssysteem, versie)
  • onnauwkeurige locatiegegevens van verkort IP-adres
De cookiedata, die worden verzameld ten behoeve van de analyse, worden geanonimiseerd door technische regelingen, zodat er geen conclusies kunnen worden getrokken over een natuurlijke persoon en dus ook geen identificatie mogelijk is. Bovendien worden deze gegevens niet samen met andere persoonlijke gegevens opgeslagen.
Als u onze online winkel bezoekt, wordt u geïnformeerd door een infobanner over het gebruik van cookies en gewezen op ons privacybeleid. Bovendien informeren wij u onder punt 6.3. over hoe u de opslag van cookies kunt voorkomen op basis van uw browserinstellingen.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens door middel van cookies is artikel 6, par. 1, lit. f AVG.
Technisch noodzakelijke cookies bevatten het doel om het gebruik van onze online winkel voor de gebruikers te vereenvoudigen. Veel functies die standaard zijn geïntegreerd in online winkels, zoals het opslaan van artikelen in het winkelwagentje op meerdere pagina's, kunnen niet worden aangeboden zonder het gebruik van cookies. Het is daarom vaak noodzakelijk dat de browser wordt herkend, zelfs na een pagina-wissel.
Cookies zijn vereist in de online winkel voor de volgende toepassingen:
  • Secure cookies voor veilige overdracht van de gegevensbeschermingsrelevante inhoud
  • Detectie van cookie-ondersteuning
  • Sessie en bewaring van verschillende apparaten van de winkelwagen
  • Overname van taalinstellingen
  • Verstrekken van inloginformatie
  • Persoonlijke welkomstgroet
  • Automatische omleiding als producten en/of categorieën niet beschikbaar zijn
De gebruikersgegevens die worden verzameld door middel van technisch noodzakelijke cookies, worden niet gebruikt om gebruikersprofielen te maken.
Het gebruik van de analysecookies is bedoeld om onze online winkel voortdurend te verbeteren en uw winkelervaring te optimaliseren. De analysecookies geven ons inzicht in hoe onze online winkel wordt gebruikt en kunnen gepaste maatregelen nemen om de inhoud in uw voordeel te optimaliseren.
Voor deze doeleinden is ons rechtmatig belang bij de verwerking van persoonsgegevens overeenkomstig artikel 6 par. 1 lit. f AVG.
Onze analysecookies, opgesteld door onze dienstverleners econda en Criteo, verzamelen geen persoonlijke informatie. De verzamelde gegevens worden geanonimiseerd en laten daarom geen conclusies toe aan natuurlijke personen. Meer informatie over de analysecookies van Criteo en econda is te vinden onder punt 8.

6.3. Hoe kan ik het opslaan van cookies voorkomen?

Cookies worden opgeslagen via uw internetbrowser op de harde schijf van uw apparaat en hiermee verzonden. Als gebruiker heeft u volledige controle over het gebruik van cookies en kunt u deze onafhankelijk beheren. Reeds opgeslagen cookies kunnen op elk moment worden verwijderd via de instellingen van uw browser. Bovendien kunt u met uw browser het gebruik van cookies reguleren door cookies standaard toe te staan of te blokkeren, alleen cookies van bepaalde websites toestaan of blokkeren, of cookies automatisch laten verwijderen na elke browsersessie. Meer informatie over het beheren van cookies is te vinden in de helpfunctie van uw browser.
We willen u erop wijzen dat als u de cookies deactiveert, u mogelijk niet alle functies van onze online winkel volledig kunt gebruiken.

7. Analyse tools

Om onze online winkel te verbeteren en u een optimale winkelervaring te bieden, gebruiken we webanalysetools. In het volgende zullen we u uitleggen welke analysehulpmiddelen we gebruiken, of en welke persoonlijke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

7.1. Econda

Voor het behoeftengerichte ontwerp en voor de optimalisatie van deze website, worden door oplossingen en technologieën van

econda GmbH
Zimmerstr. 6
76137 Karlsruhe

hierna afgekort als "econda", anonieme gegevens verzameld en opgeslagen en worden gebruiksprofielen gemaakt van deze gegevens met behulp van pseudoniemen.
Voor dit doel kunnen cookies worden gebruikt om de herkenning van een internetbrowser mogelijk te maken. Gebruikersprofielen worden echter niet samengevoegd met gegevens over de drager van het pseudoniem zonder uitdrukkelijke toestemming van de bezoeker. IP-adressen worden met name onmiddellijk na ontvangst onherkenbaar gemaakt, zodat een toewijzing van gebruiksprofielen aan IP-adressen niet mogelijk is.
Het gebruik van de econda-cookies is bedoeld om onze online winkel voortdurend te verbeteren en uw winkelervaring te optimaliseren. Door het gebruik van cookies krijgen wij inzicht in hoe onze online winkel wordt gebruikt en kunnen gepaste maatregelen nemen om de inhoud in uw voordeel te optimaliseren.
Voor deze doeleinden is ons rechtmatig belang bij de verwerking van persoonsgegevens overeenkomstig artikel 6 par. 1 lit. f AVG.
Daarnaast gebruiken we de gegevens die door econda zijn verzameld door u gepersonaliseerde nieuwsbrieven aan te bieden. Als u als een ingelogde klant in onze winkel bent en u hebt zich op de nieuwsbrief geabonneerd, ontvangt u mogelijk per e-mail gepersonaliseerde productaanbevelingen. Dit is het geval als u producten aan het winkelwagentje toevoegt en de aankoop niet voltooit. Als u als gast in onze online winkel verblijft, gebeurt dit niet.
In dit geval zal econda uw winkelwagentje een geanonimiseerd identificatienummer geven, waardoor er geen conclusies over uw persoon getrokken kunnen worden. Dit identificatienummer wordt door Kramer Paardensport aan uw e-mailadres gekoppeld om de nieuwsbrief te kunnen verzenden.
De juridische basis voor dit soort gegevensverzameling, die anoniem is gemaakt door econda en wordt uitgevoerd met het oog op direct marketing, is artikel 6 par. 1 lit. f AVG, rekening houdend met overweging 47 van de AVG.
De analysetool econda slaat de verzonden geanonimiseerde gegevens op volgens het volgende schema: De IP-adressen van websitebezoekers worden slechts 2-5 minuten in de cache opgeslagen totdat ze gemaskeerd zijn voor overdracht naar het analyseproces. Logbestanden worden na 3 dagen gecomprimeerd en na 30 dagen volledig verwijderd. Alle andere gegevens worden bewaard tot het einde van het contract voor contractverwerking tussen Kramer Paardensport en econda.
Bezoekers van Kramer Paardensport kunnen dit type gegevensverzameling en -opslag technisch deactiveren door de opt-out-cookie in te stellen. Houd er rekening mee dat de deactivering alleen van toepassing is op het apparaat en de webbrowser. Herhaal het proces indien nodig op alle apparaten. Als u de opt-out-cookie verwijdert, worden weer aanvragen gestuurd naar econda.



7.2. Criteo

Op onze website wordt de service

Criteo SA
32 Rue Blanche
F-75009 Paris

- hierna "Criteo" genoemd - gebruikt. Met deze tool krijgen gebruikers die onze website hebben bezocht en geïnteresseerd zijn in onze aanbiedingen gerichte advertenties aangeboden op deze website en op websites die ook gebruikmaken van de Criteo-service.
De invoeging van deze reclame is gebaseerd op informatie over het bezoek aan de respectieve websites, die oa. in Criteo cookies opgeslagen zijn op uw computer. Deze tekstbestanden worden uitgelezen als onderdeel van volgende websitebezoeken voor gerichte productaanbevelingen. Voor dit doel wordt een willekeurig gegenereerd identificatienummer opgeslagen in de cookies. Noch dit nummer, noch de informatie over uw bezoeken aan de website kan persoonlijk aan u worden toegewezen. In geen enkel geval zullen deze gegevens worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren als bezoeker van onze website.
Criteo verzamelt de volgende gegevens wanneer u onze online winkel bezoekt:
  • Bekeken pagina's
  • Referrer-URL’s
  • technische informatie over browsertype en apparaat
  • Oproepdatum en -tijd
  • Criteo Cookie
  • verkort IP-adres
De rechtsgrondslag voor de verwerking van de gegevens met het oog op rechtstreekse reclame is artikel 6, par. 1, lit. f AVG, rekening houdend met overweging 47 van de AVG.
De gepseudonimiseerde gegevens die door middel van cookies worden verzameld, worden door Criteo voor maximaal 13 maanden bewaard. De geldigheid van de Criteo-cookies die in uw browser zijn ingesteld, is ook 13 maanden.
U kunt de opslag en het gebruik van informatie door de service van Criteo voorkomen door te klikken op de volgende link en daar de controller bij "Opt-Out" op "ON" te zetten. Als u "ON" selecteert, wordt een nieuw cookie (opt-out cookie) in uw browser ingesteld. Deze cookie geeft aan de Criteo-service door dat Criteo mogelijk niet langer gegevens over uw gebruiksgedrag mag verzamelen en verwerken. U kunt deze functie opnieuw inschakelen door de knop op "OFF" te zetten.
Houd er rekening mee dat deze instelling moet worden gemaakt voor elke browser die u gebruikt. Als alle cookies in uw browser zijn verwijderd, heeft dit ook gevolgen voor de opt-out-cookie.

7.3. Google AdWords Conversion-Tracking, Retargeting

Om u altijd het beste zoekresultaat voor uw Google-zoekopdracht te geven, gebruiken we de mogelijkheid om advertenties weer te geven via Google AdWords. Wanneer u de services van Google gebruikt, worden gegevens automatisch verzameld, waaronder: Verzonden zoekopdrachten, bezochte websites, bekeken video's, klikadvertenties, locatie, apparaatinformatie en cookiegegevens en IP-adres. Google gebruikt deze informatie om het gebruik van Google-producten voor u te verbeteren. Wanneer we Google AdWords gebruiken, profiteren we ook van de verzamelde gegevens, bijvoorbeeld in de vorm van statistieken voor het zoekvolume in de onderstaande Keyword Planner of de Conversion Tracking en Retargeting-services, en hebben dus de mogelijkheid om onze advertenties te verbeteren. De gegevens die door Google worden verzameld, worden niet rechtstreeks naar ons doorgestuurd of met ons gedeeld, zodat er geen persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan Kramer Paardensport door Google.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de door Google verzamelde gegevens, raadpleegt u het Privacybeleid van Google.

Conversion-Tracking

Deze website maakt gebruik van het online advertentieprogramma van Google AdWords en conversietracking van Google AdWords. De cookie voor het bijhouden van conversies wordt ingesteld wanneer een gebruiker op een door Google geleverde advertentie klikt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computersysteem worden opgeslagen. Deze cookies verliezen hun geldigheid na 30 dagen en worden niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als de gebruiker bepaalde pagina's van deze website bezoekt en de cookie nog niet is verlopen, kunnen we herkennen dat de gebruiker op de advertentie heeft geklikt en is doorverwezen naar deze pagina. Elke Google AdWords-klant ontvangt een andere cookie. Cookies kunnen niet worden gevolgd via de websites van AdWords-adverteerders. De informatie die is verzameld met behulp van de conversiecookie, wordt gebruikt om conversiestatistieken te genereren voor AdWords-adverteerders die hebben gekozen voor het bijhouden van conversies. Klanten krijgen het totale aantal gebruikers te horen dat op hun advertentie heeft geklikt en zijn doorgestuurd naar een Conversion-Tracking-Tag. Ze ontvangen echter geen informatie die gebruikers persoonlijk identificeert. Als u niet wilt deelnemen aan tracking, kunt u zich afmelden door u in uw internetbrowser onder Gebruikersvoorkeuren uit te sluiten van de Google Conversion Tracking-cookie. U wordt niet opgenomen in de statistieken voor het bijhouden van conversies.
Hier leest u meer over het privacybeleid van Google.
 

Retargeting / Remarketing / Aanbeveling Advertising

Deze website maakt gebruik van retargetingtechnologie van Google Inc. ('Google'). Dit maakt het mogelijk om bezoekers op onze websites specifiek te targeten met gepersonaliseerde, op interesses gebaseerde advertenties die al interesse hebben in onze winkel en onze producten. De invoeging van het advertentiemateriaal is gebaseerd op een op cookies gebaseerde analyse van het eerdere gebruikersgedrag, maar er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. In het geval van retargetingtechnologie wordt een cookie opgeslagen op uw computer of mobiele apparaat om anonieme gegevens over uw interesses te verzamelen en zo de reclame individueel aan te passen aan de opgeslagen informatie. Deze cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer of mobiele apparaat zijn opgeslagen. Hiermee krijgt u advertenties die hoogstwaarschijnlijk overeenkomen met uw product- en informatie-interesses. U kunt zich permanent afmelden voor cookies voor advertentieweergave door de beschikbare browserplug-in te downloaden en te installeren.
U kunt hiermeer informatie en het privacybeleid bekijken met betrekking tot adverteren en Google.

8. Bescherming van persoonlijke gegevens

De bescherming van uw gegevens is een persoonlijke zorg voor ons, u moet zich tenslotte in goede handen voelen tijdens uw bezoek aan onze online winkel.
Om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen, nemen wij technische en organisatorische maatregelen met het oog op de huidige stand van de techniek. Een voorbeeld is de gecodeerde verzending van uw gegevens via de SSL-codering in onze online winkel, waarbij de gegevens niet zichtbaar en veranderbaar zijn voor niet-geautoriseerde personen.
Bij het nemen van de veiligheidsmaatregelen worden we geleid door artikel 5 par. 1 lit. f AVG, artikel 32 par. 1 AVG en alle andere bepalingen inzake gegevensbescherming voor gegevensbeveiliging in de AVG.
Onze functionaris voor gegevensbescherming informeert u graag uitvoerig over de technische en organisatorische maatregelen die Kramer Paardensport heeft genomen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Neem contact op
per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

9. Rechten getroffen personen

Als persoonsgegevens van u worden verwerkt, bent u een gertoffen persoon in de zin van de AVG en hebt u de volgende rechten op Kramer Paardensport:

9.1. Recht op inzage

U kunt een bevestiging van Kramer Paardensport aanvragen over de vraag of persoonsgegevens over u door ons worden verwerkt. Als persoonlijke gegevens worden verwerkt, hebt u de mogelijkheid om inlichtingen te ontvangen over de volgende informatie:
  • het doel van de verwerking
  • welke gegevens worden verwerkt
  • wie ontvangt deze gegevens en waarom ze worden gedeeld
  • hoe lang de gegevens zijn opgeslagen en de reden voor de opslagduur
  • het recht op rectificatie of verwijdering van uw gegevens, het recht op beperking van de verwerking door Kramer Paardensport of het recht om bezwaar te maken tegen verwerking
  • het bestaan van een recht op beroep bij een toezichthoudende autoriteit
  • de bron van de gegevens als de gegevens niet door u zijn verzonden
U hebt het recht om informatie op te vragen over de vraag of uw persoonlijke informatie betrekking heeft op een derde land of een internationale organisatie. In dit verband kunt u de juiste garanties aanvragen in overeenstemming met Art. 46 AVG in verband met de overdracht.

9.2. Recht op rectificatie en aanvulling

U hebt recht op rectificatie en/of aanvulling op Kramer Paardensport, op voorwaarde dat de verwerkte gegevens over u onjuist of onvolledig zijn. We zullen de correctie onverwijld uitvoeren.

9.3. Recht op beperking van verwerking

U kunt verzoeken dat de verwerking van uw gegevens onder de volgende voorwaarden wordt beperkt:
  • als u de juistheid van uw gegevens gedurende een bepaalde tijd weigert waardoor de controller de juistheid van de gegevens kan verifiëren
  • de verwerking is illegaal en u weigert de gegevens te verwijderen en in plaats daarvan eist u de beperking van het gebruik van de gegevens
  • Kramer Paardensport heeft de gegevens voor het doel van de verwerking niet meer maar u hebt ze nodig voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van juridische claims
  • indien u zich tegen de verwerking volgens Art. 21 par. 1 AVG hebt geplaatst nog niet is vastgesteld of de legitieme redenen van Kramer Paardensport tegenover uw redenen overheersen.
Indien de verwerking van gegevens die beperkt is, kunnen zij - afgezien van hun opslag - alleen met uw toestemming, of voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van juridische claims of om de rechten van een andere persoon of entiteit rte beschermen of om redenen van zwaarwegend algemeen belang van de Unie of een lidstaat.
Als de beperking van de verwerking beperkt werd tot de bovengenoemde voorwaarden, wordt u op de hoogte gesteld wanneer de beperking zal worden opgeheven.

9.4. Recht van verwijdering

9.4.1. Recht van vergetelheid

U hebt het recht om de verwijdering van uw gegevens van Kramer Paardensport te eisen. Kramer Paardensport is verplicht om deze gegevens onmiddellijk te verwijderen als een van de volgende redenen van toepassing is:
  • De gegevens over u zijn niet langer nodig voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt.
  • U herroept uw toestemming, waarop de verwerking volgens Art. 6 par. 1 lit. a AVG of Art. 9 par. 2 lit. a AVG betrekking had en er ontbreekt een andere wettelijke basis voor verwerking.
  • U maakt volgens Art. 21 par. 1 AVG bezwaar tegen de verwerking en er zijn geen voorafgaande gerechtvaardigde redenen voor de verwerking, of u gaat volgens Art. 21 par. 2 AVG in verzet tegen verwerking.
  • De gegevens over u zijn onrechtmatig verwerkt.
  • De verwijdering van de gegevens die u betreffen, is noodzakelijk voor het voldoen aan een wettelijke verplichting krachtens de EU-wetgeving of het recht van de lidstaten, waaraan Kramer Paardensport onderhevig is.
  • De gegevens betreffende u zijn verzameld met betrekking tot diensten van de informatiemaatschappij die worden aangeboden op grond van Art. 8, par. 1 AVG.

9.4.2. Informatie aan derden

Heeft Kramer Paardensport de gegevens betreffende u openbaar gemaakt en is zij verplicht om deze gegevens te verwijderen overeenkomstig artikel 17, par.1, AVG, dan neemt zij rekening houdend met de beschikbare technologie en aan de implementatiekoste aangemeten maatregelen, ook van technische aard, om voor de gegevensverwerking verantwoordelijke, die de persoonsgegevens verwerkt, daarover te informeren, dat u als getroffen persoon om de verwijdering van alle koppelingen naar dergelijke persoonlijke gegevens of van kopieën of replicaties van dergelijke persoonlijke gegevens hebt verzocht.

9.4.3. Uitzonderingen

Het recht om te wissen bestaat niet als de verwerking noodzakelijk is
  • om te voldoen aan een wettelijke verplichting die verwerking vereist krachtens de wetgeving van de Unie of de lidstaten waaraan Kramer Paardensport is onderworpen
  • om rechtsvorderingen te doen gelden, uit te oefenen of te verdedigen.

9.5. Recht op informatie

Als u het recht hebt om de verwerking tot Kramer Paardensport te corrigeren, te wissen of te beperken, zijn wij verplicht om alle ontvangers aan wie uw persoonlijke gegevens zijn bekendgemaakt op de hoogte te stellen van deze correctie of verwijdering van de gegevens of beperking van verwerking, tenzij dit onmogelijk blijkt of gepaard gaat met een onevenredige inspanning.
U hebt recht op informatie van Kramer Paardensport over deze ontvanger.

9.6. Recht op dataportabiliteit

U hebt het recht om persoonlijk identificeerbare informatie te ontvangen die door Kramer Paardensport wordt verstrekt in een gestructureerd, gemeenschappelijk en machinaal leesbaar formaat. Bovendien hebt u het recht om deze gegevens over te dragen aan een andere verantwoordelijke persoon, zonder hinder van Kramer Paardensport, aan wie de persoonlijke gegevens zijn verstrekt, op voorwaarde dat:
  • de verwerking op toestemming volgens art. 6 par. 1 lit. a AVG of artikel 9 par. 2 lit. a AVG of een contract volgens Artikel 6 par. 1 lit. b AVG is gebaseerd en
  • de verwerking gebeurt op geautomatiseerde wijze.
Bij het uitoefenen van dit recht hebt u ook het recht om uw persoonlijke gegevens met betrekking tot u rechtstreeks kunnen worden doorgegeven van een verantwoordelijke persoon aan een andere verantwoordelijke persoon, voor zover dit technisch mogelijk is. Vrijheden en rechten van andere personen mogen niet worden aangetast.
Het recht op dataportabiliteit is niet van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die nodig zijn voor de uitvoering van een taak van algemeen belang of in de uitoefening van een aan de voor de verwerking verantwoordelijke gedelegeerde overheid.

9.7. Recht op rectificatie

U heeft het recht om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie te allen tijde met de verwerking van persoonsgegevens met betrekking tot de verwerking volgens art. 6 par. 1 lit. e of f AVG een bezwaar aan te tekenen.
Kramer Paardensport verwerkt niet langer de persoonlijke gegevens over u, tenzij we overtuigend legitieme gronden voor verwerking kunnen bewijzen die opwegen tegen uw belangen, rechten en vrijheden, of de verwerking is voor de vaststelling, de uitoefening of de verdediging van juridische claims.
Als de op u betrekking hebbende persoonlijke gegevens verwerkt worden om direct-mail te beheren, hebt u het recht op elk gewenst moment te verzetten tegen de verwerking van persoonsgegevens betreffende het doel van dergelijke reclame; dit geldt ook voor de profilering, voor zover het is in verband met deze direct mail.
Maakt u bezwaar tegen de verwerking voor direct marketing doeleinden dan zullen de persoonsgegevens betreffende u niet worden verwerkt voor deze doeleinden.
U heeft de mogelijkheid in verband met het gebruik van de diensten van de informatiemaatschappij - onafhankelijk van richtlijn 2002/58/EG - tot de uitoefening van uw recht op verzet door middel van geautomatiseerde processen waarin technische specificaties gebruikt worden.

9.8. Recht om de verklaring betreffende de toestemming voor gegevensbescherming in te trekken

U hebt het recht om uw verklaring voor gegevensbescherming op elk gewenst moment in te trekken. De intrekking van de toestemming heeft geen invloed op de wettigheid van de verwerking die op basis van de toestemming tot aan de intrekking is uitgevoerd.

9.9. Met wie moet ik contact opnemen om mijn rechten te doen gelden?

Om de rechten van betrokkenen te doen gelden, om informatie te verkrijgen over de verzameling, verwerking en het gebruik van uw persoonlijke gegevens en om deze te corrigeren of te verwijderen, verzoeken wij u contact op te nemen met onze functionaris voor gegevensbescherming, die per e-mail naar privacy@kramer.be
of per post aan
Kramer Paardensport BVBA
Adolf Greinerstraat 12
B-2660 Hoboken
t.a.v. Functionaris voor gegevensbescherming

voor u bereikbaar is en uw verzoek snel verwerkt.

9.10. Het recht om te klagen bij een toezichthoudende autoriteit

Onverminderd enig ander administratief of gerechtelijk rechtsmiddel, hebt u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit, met name in de lidstaat waar u woonachtig bent, in dienst of de plaats van de vermeende inbreuk, als u van mening bent dat de verwerking van uw persoonlijke gegevens de AVG schendt.
De toezichthoudende autoriteit waarbij de klacht is ingediend, stelt de klager in kennis van de status en de resultaten van de klacht, inclusief de mogelijkheid van een rechtsmiddel in de zin van artikel 78 van de AVG.
De bevoegde toezichthoudende autoriteit is:

Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer
Drukpersstraat 35
BE-1000 Brussel

Telefon +32 (0)2 274 48 00
Telefax +32 (0)2 274 48 35

E-Mail: commision@privacycommission.be
Website: https://www.privacycommission.be/nl

AV

Algemene Voorwaarden

Impressum

Master Data

Over ons

Bedrijfsprofiel

Retourneren

en klachten melden