Advies en informatie over trailrijden

1. Goed voorbereid op de trektocht

De voorbereidingen voor een trektocht kunnen weken en zelfs maanden duren. Afhankelijk van de ervaring, de soort trektocht en de individuele omstandigheden, is er veel (plannings)werk aan de winkel. Je kunt hier vinden aan welke eisen jij en jouw paard moeten voldoen, hoe je een dagetappe berekent en waar je nog meer rekening mee moet houden bij het organiseren van je tocht.

meer informatie
Trektochtzadel met kaart
Twee trailruiters

2. Uitrusting voor trailrijden

Back to the basics – dit geldt zowel voor de rijkleding als voor de uitrusting van het paard. Wij leggen uit hoe je met zo weinig mogelijk kledingstukken een tweedelige outfit voor alle weersomstandigheden kunt samenstellen en geven jou waardevolle tips over de uitrusting die paard en ruiter tijdens een trektocht nodig hebben. Er is ook veel informatie over het perfecte zadel voor trailrijden en wij laten je zien waar je op moet letten bij het vastmaken van je bagage.

meer informatie

3. De paklijst – wat neem ik mee op de trektocht?

Eén ding moeten we op voorhand zeggen: de ultieme paklijst voor trailrijden bestaat helaas niet. De diversiteit van trailrijden laat je gewoon niet toe te handelen volgens een patroon. Wat je moet meenemen, hangt onder meer af van hoe lang je onderweg bent en wat de eet- en overnachtingsmogelijkheden onderweg zijn. Met onze paklijst geven wij je enkele eerste aanwijzingen over wat er in de paktassen van ervaren trailrijders moet.

meer informatie
Gevulde zadeltassen